Ungdomsbedrifter skapte julestemning

Klikk for stort bildeJul på Presteseter Morten Kleven  Det var hele 13 ungdomsbedrifter fra Lena-Valle videregående skole som deltok på Åpen gård og jul på Presteseter lørdag 14.desember 2019.

Ungdomsbedriftene

Klikk for stort bildeUngdomsbedrift Morten Kleven Ungdomsbedriftene hadde salgsboder med stort utvalg av varer som lokale grønnsaker, elghakk i lompe, saft, trefjøler, ullsokker, pannebånd, julekaker, julepynt, ved, juletre, m.m. Det ble solgt kaffe og vafler, kakao og gløgg.Det var elever fra VG2 naturbruk, Vg1 Service og samferdsel og elever fra skolens livsmestringsgruppe som har lært om entreprenørskap og hva som kreves for å etablere en bedrift. De fleste har registrert bedriften i Brønnøysundregistret.

Juletre og julenissen

Klikk for stort bildeGang rundt juletreet Morten Kleven  Gang rundt juletreet og Julenissen Det var gang rundt juletreet med bl.a. «Så går vi rundt om en enerbærbusk». To ganger kom julenissen innom tunet på Presteseter. Han kom kjørende med hest og sulky og han hadde med seg poser til alle de snille barna. Mange barn fikk også prøve en tur med hest og sulky rundt på Presteseter gård i det vinterlige været.

Aktiviteter, husdyr og skogbruk

Klikk for stort bildeHopping i høyet Morten Kleven  Hopping i høyet var en annen aktivitet som de minste barna koste seg med. Nye Presteseter gård og skog Gjestene fikk besøke skolens nye kufjøs fra 2016 for mjølkeproduksjon for 50 årskyr, nye grisehus, klasserom og biogassanlegg fra 2018. Det siste nye er skolens nye sauefjøs, som ble Klikk for stort bildeHogstmaskin Morten Kleven  tatt i bruk 20. november 2019. Skogbruksundervisning har også base på Presteseter gård med bruk av moderne skogbruksutstyr, blant annet en flunkende ny hogstmaskin som de besøkende fikk inspisere lørdag den 14. desember.

Ansvarlig elevgruppe

Ansvarlige elever, julenisse og hopping i høyet Det var Vg3 Studieforberedende naturbruk som hadde planlagt og var ansvarlige for «Åpen gård og jul på Presteseter». De sørget for gode rammer for ungdomsbedriftene og de besøkende.