Populær Motorkveld på Lena-Valle

Klikk for stort bildeMotorkveld    Det var svært folksomt på årets motorkveld som fant sted onsdag kveld 5. februar. Det sydet av folk som kom for å få med seg et mangfold av moderne biler og traktorer, rallycrossbil, motorsykler, bilverksted med diagnoseutstyr for bil og traktor, m.m. 

I tillegg var det moderne truck, simulator, bilfag –lastebilen med utstyr, EL-biler, ny gravemaskin.

Klikk for stort bildeMange besøkende Morten Kleven Opplæringskontor og servering

Alle de besøkende tok seg god tid og fikk gode samtaler med lærere og representanter for flere opplæringskontor (kjøretøy og traktor). Elevene på Vg1 Service og samferdsel serverte grillpølser, kaffe og vafler til de besøkende.

 

 

 

Klikk for stort bildeEffektmåling av traktorer Morten Kleven Effektmåling av traktorer

Det som var særlig populært var effektmåling på traktor. Mange ungdom hadde med seg sin egen traktor for å få målt motoreffekten av sin traktor! Det var køer av traktorer som ville få sin traktor testet!

 

 

 

Klikk for stort bildeTrucksimulator Morten Kleven Simulatorer

Denne kvelden hadde skolen flere simulatorer som de besøkende kunne prøve seg på. Det var bl.a. en lastebilsimulator, billakkeringssimulator, racebilsimulator og trucksimulator. Fordelen med å øve med en simulator er bl.a. at det er sikrere og mindre risiko enn med virkelige maskiner. Dessuten får en kunne øve på mer på å håndtere slikt utstyr. Det var en av mange populære aktiviteter.

 

Klikk for stort bildeTre ungdomsskoleelever fra Lena ungdomsskole studerer bruken av en robotarm, mens avdelingsleder Anne Helene Toft orienterer dem om utstyret Morten Kleven  Robotarm og 3D-printer

Skolen har mye spennende utstyr som brukes i opplæringen. Mange fikk prøve seg på bruk av eller fikk se hvordan en 3D-printer virker eller å se hvordan en robotarm plukker opp muttere og plasserer/pakker dem i en eske. 

 

Vil du lære mer om tekniske fag og løsninger, biler, traktorer, transport, lastebilsjåfør, reparere biler og traktorer, logistikkfaget, m.m. Se mer om tilbudet på skolen!  

Til toppen