Godt resultat for grønn solidaritetsaksjon

Elevene ved Lena-Valle vgs har arbeidet og samlet inn hele 132 000 kroner til kvinner på Sri Lanka.

Kvinner på Sri Lanka - Klikk for stort bildeKvinner på Sri Lanka Forut Selve aksjonsdagen var fredag 23. april. Da gjorde elevene ved skolen en ekstrainnsats for prosjektet for grønt entreprenørskap i Jaffna-distriktet nord på Sri Lanka.

Skolen har et samarbeid med bistandsorganisasjonen FORUT. De er til stede på Sri Lanka og gir veiledning og økonomisk bistand til ca. 200 kvinner som skal etablere eller har etablert egne virksomheter. Der arbeider rådgiver Bandula fra organisasjonen Friends for FORUT og slik sett for Lena-Valles prosjekt.

Ane Tosterud fra FORUT skriver dette til skolen:

Dere har gjort en fantastisk innsats som faktisk er med på å forandre verden! Bandula fra FRIENDS sender også en stor takk og forteller at de er godt i gang med prosjektet deres!

De har nå kommet i gang med et lite lokalt salgsenter hvor de kan selge sine produkter og ikke måtte betale andre for å selge varene. Det betyr at de får mer igjen for det de lager, og de ønsker å koble det til flere kvinner som selger melk. Dette er svært viktig for kvinnene og deres utvikling!

I februar kunne Ane Tosterud i FORUT fortelle dette

Takk fra Forut - Klikk for stort bilde