Flyttet inn på ny skole

Klikk for stort bildeÅpning av nye skole Morten Kleven Mandag 13. januar ble nye Valle tatt i bruk av elever og ansatte. Åpningen av den nye skolen ble markert i festsalen med elever og ansatte

Klikk for stort bildeNye klasserom Morten Kleven

Avdelingsleder Astrid Solberg Bekken kunne fortelle at for de fleste elevene er dette første gangen de opplever bygningene på Valle, siden ombyggingen og nybyggingen av Valles klasserom, Klikk for stort bildeNye husregler: Kun sokker eller innesko. Morten Kleven lærerarbeidsplasser og mer til ble påbegynt i juni 2018.

Hva er nytt?

Det som er nytt nå i hovedbygget er to nye klasserom, grupperom, auditorium for 60 personer, arbeidsplasser for lærere, personalrom med innredning, nye pulter og stoler til alle klasserom, heis og inngangsparti med overbygg. Mesteparten av hovedbygget er også restaurert og satt i stand til dagens standard. Det omfatter bl.a. interaktive skjermer på 86 tommer,  som bidrar til god og moderne løsning for elever og lærere.

Nye husregler

Når elever og ansatte nå har flyttet tilbake til Valle er det samtidig laget nye husregler. Det innebærer bl.a. at alle må ha med egne innesko og ta av seg utesko ved inngangsdøra. Tilsvarende er det ikke tillatt med skitne Klikk for stort bildeOmvisning i nye lokaler Morten Kleven arbeidsklær i de nye og nyrestaurerte lokalene. Husreglene sier også noe om ansvar for orden i klasserommene og at maten må spises i kantina eller i korridorer med sitteplasser, og ikke i klasserommene.

Omvisning

Etter markeringen i festsalen var det tid for omvisning i skolens nye og gamle lokaler, opp og ned trapper. Lærerne som er kjent på de gamle byggene fra før viste sin klasser rundt, og ikke minst viste vei til elevenes nye klasserom.

Ikke helt i målKlikk for stort bildeRiving av det gamle internatet Morten Kleven

Dagen i dag markerer en stor milepel, men fortsatt gjenstår det arbeider å gjøre. Det meste er på plass på nye Valle, bl.a. det nye låveinternatet som ble tatt i bruk 24. november 2019. I disse dager rives det gamle internatet, og utover våren blir det bygget et nytt internat. Det er planlagt ferdig til skolestart høsten 2020, og får navnet Parkinternatet.

Utbyggingsprosessene

Valle ble etablert 1. november 1917, og flere av byggene Klikk for stort bildeNytt auditorium Morten Kleven  er nesten 100 år gamle. Behovet for fornyelse og utbedringer har vært kjent. Prosessen med denne fornyelsen begynte i januar 2010 da det ble fremmet forslag om utbedringer. Siden den gang har det vært mange forslag og utredninger om aktuelle løsninger.

Takk

Det er alle grunn til å takke alle som har bidratt til det fine resultatet som vi ser nå. Takk til politikere, administrasjon og ansatte at dette har blitt en realitet!