Idrettsfag

Idrettsfag passer for deg som vil ha generell studiekompetanse, og som samtidig har en spesiell interesse for idrett og friluftsliv.

Klikk for stort bildeHåndball er ett av flere toppidrettsvalg, se valgene nederst på sida. Cathrine Dokken

Hvem passer studiet for?

Idrettsfag passer for deg som er interessert i idrett, helse og fysisk aktivitet. Du vil delta på variert trening i tillegg til eventuell spesialtrening i din egen idrett. Du må være glad i å trene og innstilt på å ha med treningstøy på skolen hver dag.

Idrettsteori og andre teoretiske fag gir studiekompetanse og mulighet til å gå videre på høyere utdanning. Idrettsfag gir grunnlag for trenerjobber innenfor idretts- og friluftsliv, spesielt innenfor barneidrett. Du bør like å jobbe med barn og ungdom, og å være utendørs.

Hva lærer du?

• om fysisk aktivitet og trening
  • treningsledelse
  • om helse, kosthold og kroppens oppbygging
  • teoretiske fag

Du oppnår

• studiekompetanse og kan ta høyere utdanning

Hvis du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli:

• fysioterapeut, idrettspsykolog eller personlig trener
  • lærer, idrettskonsulent eller rådgiver innen fysisk aktivitet og helse
  • leder innen naturbasert friluftsliv og turisme
  • politi, befal eller offiser
    Du kan også utdanne deg til andre yrker – med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Eksempler på arbeidssteder:

• skoler
  • treningssentre eller idrettsorganisasjoner
  • behandlingsinstitusjoner
  • militær- og politivesen

Les mer om idrettsfag på vilbli.no

Idrettsfag