Om skolen

Lena-Valle videregående skole har allsidige studieforberedende og yrkesfaglige tilbud med gode valgmuligheter i mange fag. Som eneste skole i Oppland med naturbruksutdanning og med eget internat, kantine, gårdsbruk og egen skog er Lena-Valle en stor og populær skole med nærmere 700 elever og 170 ansatte.

LV_1_2017.jpg LV_2_2017.jpg LV_3_2017.jpg LV_4_2017.jpg LV_5_2017.jpg

Seks utdanningsprogrammer

Skolen har seks utdanningsprogrammer; studiespesialisering, idrettsfag, teknikk og industriell produksjon,  service og samferdsel, helse- og oppvekstfag og naturbruk. Avdeling Valle har eget gardsbruk med allsidig drift innen husdyr og skogbruk.

Skolestedet Lena

Lena er kommunesenteret i Østre Toten kommune. I flere tiår har Lena vært stedet for ulike skoler, og mange ungdommer kommer hit på dagtid. Her finner du Lena ungdomsskole og Toten folkehøgskole i gangavstand til Lena-Valle vgs, og Lena sentrum med mange butikker i ulike bransjer.

Mange av elevene på Lena-Valle vgs bor på hybel i Lena eller omegn, eller på internatet på Valle. Et stort antall ungdom har gitt næring til begrepet "skolestedet Lena".

På Lena ligger Østre Toten Idrettspark som består av to idrettshaller, styrkerom, kunstgressbane og kafeteria, som gir muligheter for aktiviteter både i skole og på fritid. Skolen organiserer selv en del aktivitetstilbud på kveldstid.

Skolen ligger midt i et flott kulturlandskap, innrammet av Totenåsen og Mjøsa. Til alle årstider er det svært gode muligheter til å få stuttreiste opplevelser innenfor natur- og friluftsliv.

Moderne lokaler og utstyr

Skolen har tre undervisningssteder: Lena, Valle og Presteseter på Reinsvoll, hvor gårdsbruket ligger. Lena-Valle videregående skole har gode teorirom, spesialrom, moderne verksteder og øvingsarenaer for å gi elevene opplæring med oppdatert utstyr både i teoretiske- og praktiske fag.

Eksempler på nytt og moderne utstyr som skolen har: hogstmaskinsimulator, pasientsimulator, lastebilsimulator, vogntog, truck, gravemaskin, skurtresker, traktor med GPS og egen sprøytekabin for billakkering.

På Valle og Presteseter vil det i perioden 2016–2018 bli bygd nye, moderne bygninger for husdyrundervisning i naturbruk (ku, gris, sau), ridehus, anleggsgartnerhall og andre undervisningsrom, samt internat.

Skolen samarbeider med Østre Toten kommune og Østre Toten idrettspark slik at elevene har tilgang til ulike treningsfasiliteter. Lena-Valle vgs har et godt bibliotek i samarbeid med Østre Toten folkebibliotek.

Sist oppdatert 17.01.2017