Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Vg2 Arbeidsmaskiner

Velger du arbeidsmaskiner så arbeider du med større maskiner som traktorer, skogsmaskiner, hjullastere og gravemaskiner.

Gutt på traktor - Klikk for stort bilde Jørgen Skaug Vi har et verksted med stor plass og traverskran i taket til å utføre alle typer større jobber. Skolehverdagen består av teori rundt motor, motorstyring, bremser, elektro, fjæring, understell og hydraulikk på større maskiner.

Praksis ute på verkstedet innebærer jobbing på traktorer og andre landbruksmaskiner. Du er i tillegg noe utplassert i bedrift. Etter endt Vg2 kan du gå ut i lære som landbruksmaskinmekaniker og eventuelt anleggsmaskinmekanikerfaget.

Landbruksmaskinmekaniker

Landbruksmaskinmekanikere arbeider med traktorer, landbruksredskap, skurtreskere og skogsmaskiner av forskjellig slag.

Anleggsmaskinmekaniker

Anleggsmaskinmekaniker arbeider med hjullastere, gravemaskiner, dumpere, fjellboringsutstyr og mye annet. Maskinene kan også være meget store, på hundre tonn eller mer. I undervisningen arbeides det med vedlikehold, reparasjon og klargjøring av det tekniske utstyret som bransjene har behov for.

Etter Vg2 kan du:

  • Alternativ 1: Være lærling i bedrift i to år for å ta fagbrev
  • Alternativ 2: Ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse
  • Alternativ 3: Ta både fagbrev og Vg3 påbygging til generell studiekompetanse

Les mer om Arbeidsmaskiner, Anleggsmaskinmekaniker og Landbruksmaskinmekaniker på Vilbli.no

Sist oppdatert 27.07.2016
Fant du det du lette etter?
Login for redigering