Vg2 Skogbruk

Velger du denne retningen bør ha sans for estetikk, praktisk håndlag og like å arbeide ute.

Cathrine Dokken

I tillegg til praktiske aktiviteter, får du opplæring i digitale verktøy siden stadig mer av skogsfagene foregår ved hjelp av datateknologi.

Etter Vg2 kan du:

Elevene får øvelse i bruk av lassbærer i skolens egen skog - Klikk for stort bildeElevene får øvelse i bruk av lassbærer i skolens egen skog Morten Kleven

• Alternativ 1: Være lærling i bedrift i to år for å ta fagbrev
  • Alternativ 2: Ta Vg3 studieforberedende naturbruk
  • Alternativ 3: Ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse
  • Alternativ 4: Ta både fagbrev og Vg3 påbygging til generell studiekompetanse

Cathrine Dokken

På Vg2 Skogbruk er det 35 timer i uka.

Fag Uketimer
Uketimer Vg2 Skogbruk
Fellesfag
Engelsk 3 timer
Kroppsøving 2 timer
Samfunnsfag 3 timer
Norsk 2 timer
Felles programfag
Drift og vedlikehold 9 timer
Skogskjøtsel, utmark og bedrift 8 timer
Yrkesfaglig fordypning * 9 timer
SUM uketimer 35 timer

* I stedet for yrkesfaglig fordypning (YFF) kan elevene som har teoretisk matematikk på Vg1 ta 5 uketimer med R1-matematikk. Det er også mulig å velge 5 uketimer med fagene biologi1 eller kjemi1. Disse fagene bygger på 5 timer med naturfag på Vg1.

Les mer om yrket som skogsoperatør på Vilbli.no

Se video om tidligere Mikal Råheim:

Sist oppdatert 05.07.2017