Studietur for energi- og miljøfag

Elevene på Naturbruk med energi- og miljøfag reiser i Vg2 på en ukes studietur til Salzburg og Freiburg.

Freiburg har bilfri sone i sentrum - Klikk for stort bildeFreiburg har bilfri sone i sentrumSalzburg er kjent for å drive økologisk landbruk - Klikk for stort bildeSalzburg er kjent for å drive økologisk landbrukI Vg2 reiser elevene på en ukes studietur til to spennende byer og områder i Europa:

• Freiburg i Tyskland
  • Salzburg-området i Østerrike

Freiburg

Med lure løsninger og god byplanlegging, er den tyske byen et grønt forbilde for andre byer i Europa.

Freiburg viser at det er fullt mulig å leve godt og miljøvennlig på samme tid. I Freiburg har miljøvennlig transport førsteprioritet - både når det gjelder å gå, sykle og å bruke kollektivtransport.

Byen er planlagt slik at de fleste har det de trenger innen gangavstand, og det er hele 400 kilometer med sykkel-vennlige veier.

Allerede i 1973 ble hele sentrum bilfri sone. Det er bra for luftkvaliteten, for klimaet og for helsa!

Salzburg

Salzburg-området utnytter fornybar energi i stor grad. Salzburg er det området i Europa med størst andel økologisk landbruk.

Lena-Valle vgs. samarbeider med skolen Ursprung. Denne skolen har egne kurs i energi- og miljøfag.

Sist oppdatert 07.02.2017