Naturbruk med energi- og miljøfag

Skolen tilbyr 3-årig videregående opplæring med fokus på realfag, klima- og energispørsmål. Etter tre år har du spesiell studiekompetanse med fordypning i realfag.

Elever ser i mikroskop i realfag - Klikk for stort bilde

Studiet passer for deg som interessert i planter, dyr, klima og miljø, og som vil arbeide med bruk og utnyttelse av naturen og naturressursene. Det passer for deg som liker å kombinere praktisk arbeid med teoretisk kunnskap, og som ønsker å studere videre på universitet eller høgskole.

Det er fokus på fornybare energikilder – sol, vind, bioenergi og vann. Etter tre år har du spesiell studiekompetanse med fordypning i realfag som åpner for videre utdanning ved de fleste høgskoler og universitet. Se egen brosjyre om studiet nederst på siden.

Hva lærer du om?

• Realfag, klima- og energispørsmål
  • Produksjon av råstoff for bioenergi
  • Praktiske øvelser med flisfyring, produksjon av biogass, solenergi, vindkraft, m.m.
  • Planteproduksjon, jordbruk og husdyrhold
  • Skogbruk og friluftsliv
  • Andre naturbaserte aktiviteter, pedagogisk tilrettelegging m.m.

På Vg1 har du:

• Fellesfagene norsk, engelsk, teoretisk matematikk, naturfag og kroppsøving
  • Programfagene på Vg1 er naturbasert produksjon og naturbasert aktivitet

Etter Vg1 naturbruk med energi- og miljøfag:

• Vg2 naturbruk med energi- og miljøfag med blant annet forvaltning og drift, matematikk og fysikk. På Vg2 drar elevene på studietur til Europa
  • Vg3 naturbruk med energi- og miljøfag med blant annet fysikk, naturforvaltning og matematikk.

Hva kan du bli?

Eksempler på yrker du kan utdanne deg til etter naturbruk som gir studiekompetanse:

• Veterinær
  • Sivilagronom
  • Rådgiver i jord- og skogbruk
  • Miljøvernkonsulent
  • Sivilingeniør

Videre studier

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høgskoler og universiteter.

Noen studier krever at du har en kombinasjon av realfag. Eksempler på slike studier er ingeniør-, realfags- og medisinske studier.

Du finner opptakskravene til høgskole- og universitetsstudier på www.samordnaopptak.no

Tidligere elever som har satset på energi- og miljøfag

Les om Tora Marie og Marius som har satset på utdanning innen energi- og miljøfag

Se videoen!

Brosjyre

Brosjyre om naturbruk med energi- og miljøfag, klikk på bildet under.

(PDF, 1014 kB)

Sist oppdatert 07.02.2017