Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Aktivitetslære

Aktivitetslære er et allsidig fag som består av kurs i ulike idretter, basistrening og friluftsliv. Du har faget over tre år.

Illustrasjon friluftsliv - Klikk for stort bildeIllustrasjon friluftsliv Anne-Lise Holmen

Treårig

Faget aktivitetslære er et 5-timersfag, og går over alle tre årene. Det er egen læreplan for faget hvert år, og det settes til sammen tre karakterer i aktivitetslære.

Hva lærer du?

Aktivitetslære består av kurs i ulike idretter, basistrening og friluftsliv. I basistrening gjennomføres fysisk trening, koordinasjonstrening og skadeforebyggende trening. Friluftslivsturene gir deg erfaring med å ferdes i naturen. På idrettslinja gjennomføres overnattingsturer hvert skoleår.

Økter med basistrening samt testing av fysiske egenskaper gjennomføres alle de tre årene.

Aktivitetslære 1

I aktivitetslære 1 gjennomføres kurs i ulike idretter som; turn, basketball, volleyball, skøyter og langrenn. I tillegg skal alle gjennom kurs i orientering, førstehjelp, svømming og dans.

Friluftslivsturene på Vg1 foregår i nærområdet, til fots og på sykkel.

Aktivitetslære 2

I aktivitetslære 2 gjennomføres kurs i ulike idretter som; fotball, friidrett, langrenn og badminton. I tillegg skal alle gjennom dans, en egentreningsperiode og skikurs i Hafjell.

Friluftslivsturen på Vg2 er en tredagers kanotur på Fjorda.

Aktivitetslære 3

I aktivitetslære 3 gjennomføres kurs i ulike idretter som; håndball og innebandy. I tillegg skal alle gjennom en egentreningsperiode, isredning og orientering 2.

På Vg3 er friluftsliv en viktig del av faget og det gjennomføres to turer på fjellet med overnatting. Den ene er lagt til vinteren, og turer på ski er viktige forberedelser fram mot denne turen.

Sist oppdatert 03.07.2017
Fant du det du lette etter?