Idrettsfag

Idrettsfag passer for deg som vil ha generell studiekompetanse, og som samtidig har en spesiell interesse for idrett og friluftsliv.

Velger du idrettsfag må du være glad i fysisk aktivitet og å være ute i naturen. Du ønsker å drive med ulike idretter eller å satse på en bestemt idrett. I tillegg må du like å jobbe med teoretiske fag.

Variert og aktiv skoledag

På idrettslinja får du en aktiv og variert skoledag. Gjennom veksling mellom teori og praksis kan du kombinere skole og trening. Elevene trives godt på idrettslinja. Mange turer bidrar også til det gode klassemiljøet.

Treårig med generell studiekompetanse

Idrettsfag er et treårig studieforberedende utdanningsprogram som gir generell studiekompetanse. Den generelle studiekompetansen åpner veien til høyere utdanning. Du kan søke en lang rekke studier ved universiteter og høyskoler etter at du har gått på idrettslinja.

For å oppnå generell studiekompetanse må du ha mange av fagene som du kjenner fra ungdomsskolen.

Hva lærer du om?

I idrettsfagene lærer du om:

• Kroppens oppbygning og funksjon
  • Treningsformer og treningsmetoder
  • Basistrening
  • Helsefremmende og skadeforebyggende trenging
  • Ferdighetsutvikling generelt eller spesifikt inn i mot en spesialidrett
  • Planlegging, gjennomføring og evaluering av aktiviteter og arrangementer
  • Idrettens verdigrunnlag
  • Idretten samfunnet

På Vg1 har du:

• Fellesfagene norsk, matematikk, naturfag, engelsk og et 2. fremmedspråk.
  • Skolen tilbyr fremmedspråkene tysk, fransk og spansk. Dersom du ikke har hatt 2. fremmedspråk på ungdomsskolen eller vil velge et nytt språk, må du velge tysk.
  • Programfagene aktivitetslære, treningslære, treningsledelse og idrett og samfunn.
  • Du kan velge et valgfritt programfag, toppidrett eller breddeidrett. På Lena-Valle har vi toppidrett i fotball, håndball og langrenn.
  • Toppidrettsfaget krever at du er aktiv idrettsutøver på nasjonalt eller regionalt nivå og satser på idretten.
Sist oppdatert 31.01.2017