HASK Helsearbeiderfag med studiekompetanse

Studiet passer for deg som ønsker et treårig opplæringstilbud som gir deg generell studiekompetanse, og hvor du samtidig kan lære å jobbe med mennesker.

Oppland fylkeskommune/Jørgen Skaug Opplæringstilbudet omfatter både fellesfag og helsearbeiderfagene. Eleven har alt pensum for Vg1 helse- og oppvekstfag, Vg2 helsearbeiderfag og Vg3 påbygning generell studiekompetanse, der fellesfagene og programfagene blir fordelt gjennom tre år på en mer hensiktsmessig måte enn den tradisjonelle strukturen. Eleven blir tatt inn for tre år og tas inn etter studiepoeng.

Hva lærer du om?

Fellesfagene: matematikk, norsk, naturfag, engelsk, historie, samfunnsfag og kroppsøving

I programfagene vil du blant annet ha temaer som: forebyggende helsearbeid, ernæring, anatomi og fysiologi, sykdomslære, kommunikasjon og samarbeid, førstehjelp, omsorg, veiledning. I tillegg til å være inne på skolen får du være ute i praksis på ulike arbeidsplasser innenfor helse- og oppvekstfag gjennom alle tre årene.

Programfag for studieforberedende med helsefag Vg1, Vg2 og Vg3

• Yrkesutøvelse
  • Helsefremmende arbeid
  • Kommunikasjon og samhandling