Opplæringstilbud

Lena-Valle videregående skole er en kombinert skole med utdanningsprogram både innen yrkesrettede og studieforberedende fag.

Studiekompetanse eller yrkesutdanning?

Studieforberedende utdanningsprogram

Skoletida er tre år, og fagene er i hovedsak teoretisk rettet. Du bør kunne arbeide selvstendig med oppgaver som krever mye lesing, skriving og regning. Med et vitnemål etter tre år får du studiekompetanse som grunnlag for videre studier på høgskoler og universitet.

For å oppnå dette på Lena-Valle vgs har du fem valgmuligheter:

Elever som har tatt helsefagarbeider med studiekompetanse eller naturbruk med studiekompetanse har også mulighet til å ta fagbrev etter to år som lærling.

Yrkesfaglige utdanningsprogram

Skoletida er to år og deretter to års læretid for å ta fagbrev.

Skoletida består av en kombinasjon av fellesfag, programfag og faget yrkesfaglig fordypning. I programfagene har elever opplæring innen flere yrker. I yrkesfaglig fordypning har elevene praksis i en eller flere bedrifter. Etter endt fagutdanning kan du i noen fag gå videre og ta fagskoleutdanning.

Etter to år på et yrkesfaglig utdanningsprogram kan elever ta påbygging til generell studiekompetanse. Også elever som har tatt fagutdanning, med to år i skole og to år i bedrift, har rett til å ta påbygging til generell studiekompetanse. Dette gir elever mulighet til å velge videre studier på høgskoler og universitet.

Enkelte utdanningsprogram har treårige løp på skole som gir yrkeskompetanse.

Sist oppdatert 29.03.2017