Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Vant NM i bedriftssimulering

Dag Morten Berget Marcus Tømta, Line Ringvold og Fredrik Sveen fra Lena-Valle videregående skole ble best i landet og vant «Hubro-NM» i Trondheim. 

Dag Morten Berget

De tre er elever ved Vg1 service og samferdsel. Elevene kvalifiserte seg til NM i Trondheim i Hubro Education som er  et bedriftsspill der elevene bruker teori de har lært i praksis til å lede egen bedrift. Før påske reiste de til Trondheim på NM.

Introduksjon av Hubro Business Simultation

Etter to kapitler med teori om prissetting og budsjett, fikk elevene spille Hubro Education sitt bedriftsimuleringsspill. Hubro Business Simulation er et nettbasert økonomispill for videregående skoler. Lena-Valle videregående skole er en av skolene som har benyttet dette i spillet i undervisningen. Dette er første skoleåret at skolen har tatt det i bruk.

Det er første gang klassen gjennomfører dette spillet på Service og samferdsel, så det var en del å sette seg inn i. Klassen gjennomførte spillet på syv-ni timer, så de brukte programfagtimene til dette siste uken før vinterferien.

Spillet ble introdusert for spillerne uken før, av lærer Anne Karin Finstad.

Spillet handler om

Dag Morten Berget Spillet varer over fem år. Elevene jobber med en planleggingsperiode, der de investerer og velger hva de skal satse på av produksjon og utvikling. De kan velge mellom tre produkter (tre typer jetpak).

Planleggingsperioden avsluttes med at markedet blir åpnet, og elevene konkurrerer da mot hverandre i et felles marked. De må finne «riktig pris» for å få solgt varene sine, til best mulig pris. Etter at fem år var avsluttet, hadde bedriften Almighty dollars vunnet med klar margin.
 

Konkurransen i Trondheim

Dag Morten Berget Elevene fra Lena-Valle vgs gjorde det veldig bra, og vant foran Bergen og Alta, som for øvrig var Vg3-elever med økonomi som valgfag. Pokalen var viktig å få velberget hjem, og fikk plass i cockpiten på flyet hjem.

Elevene fra Lena-Valle vgs reiste til Tronheim sammen med Dag Morten Berget. Elevene kunne fortelle om en fin opplevelse og en lærer rik tur.  

Vi gratulerer til Marcus, Line og Fredrik med flott innsats! Takk også til lærerne som gjorde dette mulig!

Sist oppdatert 05.05.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering