Nullutslippsbil som undervisningsmateriell

Kjøretøyklassen ved Lena-Valle vgs har fått tidsriktig undervisningsmateriell med en splitter ny helelektrisk nullutslippsbil - Kia Soul EL 2018-modell. - Klikk for stort bildeKjøretøyklassen ved Lena-Valle vgs har fått tidsriktig undervisningsmateriell med en splitter ny helelektrisk nullutslippsbil - Kia Soul EL 2018-modell. Lena-Valle vgs. Kjøretøyklassen har fått tidsriktig undervisningsmateriell med en splitter ny helelektrisk nullutslippsbil Kia Soul EL.

Kjøretøyklassen ved Lena-Valle vgs har fått tidsriktig undervisningsmateriell med en splitter ny helelektrisk nullutslippsbil - Kia Soul EL 2018-modell. - Klikk for stort bildeKjøretøyklassen ved Lena-Valle vgs har fått tidsriktig undervisningsmateriell med en splitter ny helelektrisk nullutslippsbil - Kia Soul EL 2018-modell.Elever og ansatte gleder seg til å ta i bruk den nye elbilen i undervisninga. Fra venstre: Elevene Lars Marius Holøien Haave, Andreas Dahl Sørum og Ali Hussein Alali. - Klikk for stort bildeElever og ansatte gleder seg til å ta i bruk den nye elbilen i undervisninga. Fra venstre: Elevene Lars Marius Holøien Haave, Andreas Dahl Sørum og Ali Hussein Alali.

En ny 2018-modell Kia Soul EL rullet stille inn i adventstida på teknisk avdeling på Lena-Valle videregående skole. Nå har kjøretøyklassen fått topp moderne undervisningsmateriell!

Elevene ved Vg2 kjøretøy ved Lena-Valle videregående skole gleder seg til å ta i bruk den nye elbilen i undervisninga.

Den nye helelektriske nullutslippsbilen har fått skolens logo hvor det vil være synlig at skolen er en Grønn pilotskole.

Opplæring i takt med utviklingen

Det er rask utvikling innen bilbransjen, som til enhver tid må tilpasse seg ny teknologi. Det er viktig at elevene våre har opplæring i takt med utviklingen, og det krever at vi kontinuerlig må modernisere oss.

Bilen vil bli benyttet av lærerne i oppfølgingen av elever ute i praksis i ulike bedrifter i bilbransjen. Ettersyn og oppfølging av bilen gjøres inne på skolen i undervisningen.

Smart og miljøvennlig bil

Bilen har 30kWt batteri med opptil 250 km rekkevidde. Den har høy effekt og høyt dreiemoment, og en topphastighet på 145 km/t. Bilens gode kjøreegenskaper er basert på NEDC-standarden.

Med en rekkevidde på inntil 250 km og null CO2-utslipp er den dessuten et smart og miljøvennlig valg. I tillegg til nullutslipp er interiøret i bilen laget av miljøvennlig og biologisk materiale i alt fra polstringer og dekor til setetrekk og gulvteppe.

Hagen Bil er leverandør

Hagen Bil AS på Gjøvik, som har levert bilen, tilbyr informasjon og tilgang på tekniske data fra verkstedet, som er nødvendig for at bilen skal kunne brukes i undervisningen. De stiller også opp med opplæring i bruk av bilen til ansatte og elever.

Sist oppdatert 13.12.2018