Livsmestring og folkehelse for elever

Østre Toten kommune har sammen Lena-Valle videregående skole fått støtte til et femårig prosjekt innen folkehelse.

Cathrine Dokken

Starter høsten 2018

Prosjektet skal utvikle helsefremmende og gode psykososiale miljø for alle barn og unge i barnehager og skoler. Det skal gjøres sammen med andre aktører i kommunen og lokalsamfunnet. Sentralt er satsingsområdet "folkehelse og livsmestring" som del av fornyelse av kunnskapsløftet. Et overordnet mål for arbeidet er utjevning av sosiale forskjeller i barn og unges helse, trivsel og livskvalitet. Prosjektet starter opp høsten 2018.

Støtte fra Helsedirektoratet

Bakgrunnen er at Oppland fylkeskommune igjen har fått støtte av Helsedirektoratet til sin prosjektsøknad med tittelen "God folkehelse, livskvalitet og trivsel for barn og unge i helsefremmende barnehager, skoler og lokalmiljø". Foruten Oppland er også Østfold, Oslo, Vestfold og Agder, Akershus, Finnmark, Hordaland, Telemark og Trøndelag med i programmet.

Østre Toten kommune får sammen med Lena-Valle videregående skole tildelt kr 300 000,- pr. år i fem år til dette arbeidet, fra og med sommeren 2018.

I tillegg til tilskuddet innebærer prosjektet at man – som en del av Helsdirektoratets program – deltar i flere parallelle og koordinerte prosesser i samarbeid med de andre kommunene og fylkene i programmet, statlige institusjoner og regionale samarbeidsaktører.

Dette er:

1. Kunnskapsbasert utvikling av tiltak i kommunene