Lena-Valle vant traktor-cup

Merete Glorvigen I dag fikk elevene i Vg3 Landbruk ved Lena-Valle vgs overrakt diplom og førstepremien.

Elev John Arne Flenes Ulven og Geir Langseth fra Felleskjøpet - Klikk for stort bildeElev John Arne Flenes Ulven og Geir Langseth fra Felleskjøpet Merete Glorvigen I år deltok det sju naturbruksskoler i John Deere-cupen, og 3LBR ved Lena-Valle vant denne med god margin. I dag fikk de overrakt førstepremien av Geir Langseth. Premien var en Stihl motorsag til skolen. Gratulerer!

Dette er det andre året på rad det er kåret en vinner av John Deere cupen, som Felleskjøpet arrangerer på mange av landets naturbruksskoler. John Deere cupen er en del av Samvirkeskolen, og en tevling som gjennomføres av Felleskjøpet i samarbeid med Norges Bygdeungdomslag. Tre elever utgjør et lag, og oppgavene består av tilhengerpåkobling, rygging på planke og snuing i T-kryss. Laget med kortest tid og færrest feil vinner. For å kåre skole-vinneren av John Deere cupen har vi regnet gjennomsnitt av alle lag på hver skole. Felleskjøpet gratulerer Valle videregående skole på Toten som vinner av årets John Deere cup.

Elevene i Vg3 Landbruk vant John Deere traktor-cup. Faglærer Merete Glorvigen bak til venstre. - Klikk for stort bildeElevene i Vg3 Landbruk vant John Deere traktor-cup. Faglærer Merete Glorvigen bak til venstre.

Det er lærer Merete Glorvigen som underviser gårdsdriftsfaget for Vg3 Landbruk, og temaet samvirke. Skolen har benyttet seg av Felleskjøpets tilbud om å gjennomføre et opplegg på landbrukssamvirke for klassen. Samlingene besto av fire økter, fordelt på to dager, med teori, herunder oppgaver, kahoot mm, og deretter en økt bestående av en traktorkjøringskonkurranse (kjøre og rygge med traktor og henger, uten å rive ned diverse hinder), kalt John Deere-cup.

Bygdeungdomslaget (BU) var med og arrangerte denne. Her er resultatene:

Plass

Skole