Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Lena-Valle utnevnt til grønn pilotskole

Fylkesutvalget utnevnte i dag Lena-Valle videregående skole til grønn pilotskole innen grønn og bærekraftig utvikling.

Morten Kleven

Pilotskolen skal i samarbeid med bedrifter og forskningsmiljøer i fylket utvikle ulike tiltak. Fylkesutvalgets vedtak lyder slik:

Fylkesutvalget utnevner Lena-Valle videregående skole til grønn pilotskole. Pilotskolen skal i samarbeid med bedrifter og forskningsmiljøer i fylket utvikle tiltak som løpende skal deles med andre skoler og fag- og kompetansemiljøer. Det skal rapporteres etter oppsatt plan to ganger per år, vår og ved nyttår, fram til våren 2021.

Skolen har over tid arbeidet med å utvikle utdanningstilbudene og driften på skolen i en grønnere og mer bærekraftig retning. Det gjør seg gjeldene ikke minst i programfagene innen naturbruk, men også i programfagene i de andre utdanningsprogrammene ved skolen.

I forbindelse med utbyggingen av avdeling Valle er det tatt hensyn til energi og klimaløsninger for å redusere klimautslippene i årene som kommer. Både bruk av biogass og solenergi er viktige temaer i undervisningen, blant annet i realfagene. Med praktiske eksempler på egen skole vil undervisningen bli enda mer nær og relevant for elevene.

Les hele saken på Oppland fylkeskommunes hjemmeside

Sist oppdatert 06.04.2018
Fant du det du lette etter?
Login for redigering