Lena-Valle utnevnt til grønn pilotskole

Fylkesutvalget utnevnte i dag Lena-Valle videregående skole til grønn pilotskole innen grønn og bærekraftig utvikling.

Morten Kleven

Pilotskolen skal i samarbeid med bedrifter og forskningsmiljøer i fylket utvikle ulike tiltak. Fylkesutvalgets vedtak lyder slik:

Fylkesutvalget utnevner Lena-Valle videregående skole til grønn pilotskole. Pilotskolen skal i samarbeid med bedrifter og forskningsmiljøer i fylket utvikle tiltak som løpende skal deles med andre skoler og fag- og kompetansemiljøer. Det skal rapporteres etter oppsatt plan to ganger per år, vår og ved nyttår, fram til våren 2021.

Skolen har over tid arbeidet med å utvikle utdanningstilbudene og driften på skolen i en grønnere og mer bærekraftig retning. Det gjør seg gjeldene ikke minst i programfagene innen naturbruk, men også i programfagene i de andre utdanningsprogrammene ved skolen.

I forbindelse med utbyggingen av avdeling Valle er det tatt hensyn til energi og klimaløsninger for å redusere klimautslippene i årene som kommer. Både bruk av biogass og solenergi er viktige temaer i undervisningen, blant annet i realfagene. Med praktiske eksempler på egen skole vil undervisningen bli enda mer nær og relevant for elevene.

Les hele saken på Oppland fylkeskommunes hjemmeside

Sist oppdatert 06.04.2018