Lena-Valle har valgt grønn solidaritet

Denne våren har det vært en prosess der elevrådet  har stemt for at skolen inngår et treårig samarbeid med FORUT.

Morten Kleven

Avstemningen fant sted nå i juni og er resultatet av en prosess som har pågått siden mars der elevrådet sammen med skolensledelse har vurdert samarbeid med flere solidaritetsorganisasjoner. Elevene i elevrådet stemte mellom å fortsette med Operasjon Dagsverk eller etablere et treårige samarbeid med Forut.  Resultatet ble et klart flertall for Forut.

Noe av bakgrunnen for dette valget er et ønske fra elevene og skolen å kunne følge et prosjekt gjennom flere år, og om mulig se resultater av økonomiske bidragene som elevene skaffer til veie. Når skolen er en "Grønn pilotskole" ønsker skolen og elevene at solidaritetsarbeidet har en grønn profil.

Forut er en solidaritetsorganisasjon med hovedkontor på Gjøvik, og som arbeider med ulike prosjekter i en rekke land, bl.a. India, Nepal, Malawi, Zambia, Sri Lanka.

Overskriften på samarbeidet mellom Forut og Lena-Valle videregående skole er "Grønt entreprenørskap for fattige kvinner på Sri Lanka".

Hva elevene og skolen skal gjøre av solidaritetsarbeid kommende skoleår vil komme på plass i løpet av høsten 2019.

Sist oppdatert 21.06.2019