Lærte om og diskuterte solidaritet

I dag ble hele elevrådet skolert om eget grønne solidaritetsprosjekt.

Fra venstre: Trine Sveinhaug, Thea Vartdal Sætre, Martin Paulseth og Elisabeth Løvstad - Klikk for stort bildeFra venstre: Trine Sveinhaug, Thea Vartdal Sætre, Martin Paulseth og Elisabeth Løvstad Morten Kleven Elevrådet diskuterer solidaritetsarbeidet - Klikk for stort bildeElevrådet diskuterer solidaritetsarbeidet Morten Kleven

Elisabeth Løvstad fra FORUT orienterte hele elevrådet med 33 tillitselever og 33 vararepresentanter om det grønne solidaritetsprosjektet på nord på Sri Lanka. Lena-Valle videregående skole og FORUT har inngått et samarbeid som begynner dette skoleåret. Samarbeidet består i at elevene skal samle inn penger til et grønt entreprenørskapsprosjekt for 250 kvinner.

Opplæring

Elisabeth Løvstad viste fram både en video og en presentasjon som forteller om hvordan FORUT skal hjelpe kvinner på Jaffnahalvøya nord på Sri Lanka. Det skal gjøres sammen med organisasjonen Friends og deres kontakt Bandula. Kvinnene skal hjelpes bl.a. gjennom opplæring og kurs, økonomisk støtte til kjøp av utstyr og råvarer for å etablere egen grønn virksomhet og veiledning i etableringen.

Både videoen og presentasjonen skal elevrådet selv bruke til å informere og motivere klassekamerater til å delta i innsamlingsaksjonen som vil starte om noen uker. Se videoen her:

Diskusjoner

Det er lærer Trine Sveinhaug som er skolens koordinator og bindeleddet mellom FORUT og skolen ved elevrådet. Hun organiserte gruppediskusjoner blant elevene pr. utdanningsprogram, bl.a. hvordan de skal arbeide med denne aksjonen. Blant spørsmålene som ble stilt var om det skulle være en aksjonsdag, en aksjonsperiode eller begge deler.

Avstemning og forslag

Etter at diskusjonene var gjennomført fikk alle mulighet til å komme med sitt personlige syn. Et flertall stemte for en aksjonsform, dvs. både en aksjonsperiode og en aksjonsdag. Elevene ble også utfordret på å komme med idéer til aksjonsformer. Blant forslagene var panting av flasker, tippekonkurranse, innsamlingsbøsser og arbeide i en bedrift.

Elevenes svar gir bakgrunn for endelig utforming av hvordan det grønne solidaritetsarbeidet skal gjennomføres de neste tre årene.

Sist oppdatert 30.10.2019