Grønn faguke med lokale grønnsaker

I faguke 41/42 er det fokus på Lena-Valle vgs som grønn pilotskole.

Morten Kleven

Sunn turmat

I naturfag på Morten Kleven idrettslinja Vg1 har vi valgt å jobbe med ernæring og helse, sunn turmat med kortreiste grønnsaker.

Elevene har laget grønnsakslapskaus i porsjonspakker i aluminiumsfolie. Porsjonspakkene ble gjort klare på skolen og deretter grillet ute.

Lokalprodusert mat

Ønsket var å bruke lokalproduserte råvarer, og grønnsakene er Morten Kleven bestilt fra Mat på Toten som er et nettverk for produsenter på Toten. De leverer varer blant annet til utvalgte restauranter i Oslo. Styremedlem i Mat på Toten, Christian Meyer, kom innom og fortalte kort om konseptet.

All emballasje og matrester ble kildesortert. Siden elevene går på idrettslinja hadde vi også fokus på at dette kan være et smart turvalg med masse gode og viktige næringsstoffer!

Det er naturfaglærerne Trine Sveinhaug og Laila Hatlelid Nilsen som organiserte dagen.

Sist oppdatert 17.10.2018