Europeisk ungdom utvikler landbruket

Merete Glorvigen Kurset i entreprenørskap i landbruket avsluttet for 12 elever fra Østerrike, Belgia, Nederland og Danmark på Lena-Valle videregående skole i dag.

Elever fra Østerrike og Nederland presenterer nye løsninger - Klikk for stort bildeElever fra Østerrike og Nederland presenterer nye løsninger Merete Glorvigen De 12 elevene har blitt kjent med norsk landbruk bl.a. ved å besøke skolens avdeling på Presteseter, Nibio, Sogstad gård, Toten kålrotpakkeri, Nordås og en rekke andre gardsbruk i distriktet.

Foruten utflukter har elevene hatt klasseromsundervisning. Hovedoppgaven har bestått i å utarbeide en forretningsplan for Stikkbakke nordre i Vestre Toten.

Alle elevene fikk diplom og rose - Klikk for stort bildeAlle elevene fikk diplom og rose Merete Glorvigen

Resultatet av arbeidet ble presentert i festsalen på Valle for 70 tilhørere. Tre ulike grupper bestående av fire elever i hver presenterte ulike forslag til endrringer/forbedringer for den garden. Alle elevene fikk utdelt diplom og en rose for arbeidene i løpet av disse tre ukene.

Den siste kvelden med denne gruppa ble avsluttet på Ditelvines utsikt på Stenberg med god mat fra norsk natur. De 12 utenlandske elevene har vært aktive og vist stor interesse for norsk landbruk og for å lære mer om entreprenørskap!

Se videoen som elevene har laget:

Sist oppdatert 23.03.2018