Eplepikene vant bærekraftpris

Eplepikene UB vant 2.plass i kategorien «Bærekraft». Bedriften deltok torsdag 7. mars på fylkesmessa for ungdomsbedrifter på Hamar.

Merete Glorvigen Merete Glorvigen

For 2.plassen i kategorien «Bærekraft» og fikk kr. 1000,- i premie. Elevene i ungdomsbedriften fra Lena-Valle vgs går alle i Vg2 Landbruk og gartnernæring.

I løpet av konkurransedagen fikk de besøk av fylkesmannen i Innlandet Knut Storberget som fikk smake på de ulike epleproduktene som bedrifter selger. Deres forretningsidé er å foredle og ta vare på verdifulle lokale epleråvarer på høsten som kan omsettes etter at eplesesongen er over.

Elevene som utgjør Eplepikene UB er Siri Gjerdalen Merete Glorvigen Oldre, Emma Kleppe Brennhagen, Paula Gjerdet, Anne Marte Nordeng, og Emilie Hålien, og det er faglærer Merete Glorvigen som har fulgt opp ungdomsbedriften. Fylkesmessa ble arrangert av Ungt entreprenørskap Oppland og Hedmark.

Sist oppdatert 07.03.2019