Elever gjør Toten renere

Knut-Erik Gylder Femti elever fra Lena-Valle videregående skole plukket søppel fredag 9. juni mellom Lena og Billitt.

Knut-Erik Gylder

Femti elever fra Lena-Valle videregående skole gjennomførte fredag 9. juni et søppelryddeprosjekt i samarbeid med Østre Toten kommune.

Dette forsommerprosjektet handlet om å gjøre den gamle jernbanetraséen mellom Lena og Billit renere. Kommunen ved Bjørn Eng og Runar Moen stilte med søppelsekker og hansker og hentet søppelet på Kraby stasjon som var oppsamlingspunktet for søplet som blir plukket av elevene fredag formiddag.

Den gamle jernbanetraséen er mye brukt av tur- og sykkelfolk, og kommunen er opptatt av at det skal være trivelig å ferdes der. Elevene som deltok går på henholdsvis Vg1, Vg2 og Vg3 på studieforberedende utdanningsprogram og hadde dette som sin skoledag i det som er en del av innspurten på skoleåret.

Foruten elever deltok også lærere i ulike fag som fulgte sine elever. Blant dem var realfagslærer Knut Erik Gylder som har tatt initiativet til denne dagen. En viktig bakgrunn for tiltaket er et ønske om at skolens elever skal engasjere seg i å bidra til mindre forsøpling og ta vare på egne nærmiljø.

Sist oppdatert 09.06.2017