Dyktige elever i bilfaget lette kjøretøy

Jørgen Skjelstad Haavi, Åsmund Kristoffer Austgarden og Simen Prestgarden - Klikk for stort bildeJørgen Skjelstad Haavi, Åsmund Kristoffer Austgarden og Simen Prestgarden Morten Kleven Onsdag 21. februar arrangerte Lena-Valle videregående skole Opplandsmesterskapet i bilfaget lette kjøretøy.

Opplandsmesterskapet i bilfaget lette kjøretøyÅsmund Kristoffer Austgarden, Simen Prestgarden, ordfører Guri Bråthen og Jørgen Skjelstad Haavi - Klikk for stort bildeÅsmund Kristoffer Austgarden, Simen Prestgarden, ordfører Guri Bråthen og Jørgen Skjelstad Haavi Morten Kleven

Elever fra Vg2 kjøretøy på Hadeland, Lillehammer og Lena-Valle videregående skoler konkurrerte i gjennomføringen av fem ulike oppgaver. Oppgavene omfattet temaene elektro, motormåling, bremser, dekk og felg og register.

Gratulerer med valg av yrkesfag

Konkurransen ble offisielt åpnet av ordføreren i Østre Toten Guri Bråthen. Hun framhevet yrkesfag som et riktig valg for mange og gratulerte de konkurrerende elevene at de valgte yrkesfag. Hun kunne fortelle Jørgen Skjelstad Haavi, Åsmund Kristoffer Austgarden og Simen Prestgarden - Klikk for stort bildeJørgen Skjelstad Haavi, Åsmund Kristoffer Austgarden og Simen Prestgarden Morten Kleven at Østre Toten kommune også har satset på dette ved at de selv tar inn stadig flere lærlinger.

Elevene som konkurrerte var Simen Prestmarken fra Hadeland vgs, Åsmund Kristoffer Austgarden fra Lillehammer vgs og Jørgen Skjelstad Haavi fra Lena-Valle. Åsmund fra Lillehammer vgs vant foran Jørgen fra Lena-Valle vgs og Simen Prestmarken.

Konkurransen og dommere

Deltakerne fikk 30 minutter til å løse hver av de fem oppgavene. Prestasjonene ble vurdert av dommere som ga Simen Prestgarden utfører oppgaven mens dommer Jan Edgar Bekkelund følger med - Klikk for stort bildeSimen Prestgarden utfører oppgaven mens dommer Jan Edgar Bekkelund følger med Morten Kleven poengsum for hver oppgave. Hoveddommer under konkurransen var Vidar Halby Strande, Norges Bilbransjeforbund. Foruten at vinneren får diplom og premie for seieren. Arnfinn Breiland fra Oppland fylkeskommune delte overrakte gull, sølv og bronsmedalje og gavekort pålydendende kr. 500, 300,- og 200,-. Åsmund som vant kvalifiserte til skole-NM for elever, som arrangeres i Hamar 11. -12. april 2018.

Tilskuere og arrangør

I løpet av dagen besøkte andre elever fra skolen, bl.a. Vg1 TIP-elever, konkurransen og ble orientert om hvordan det hele foregikk. Det er Lena-Valle videregående skole som står som arrangør, men det skjer i samarbeid med Norges Bilbransjeforbund og Opplæringskontoret for bil og transportfag i Vestoppland.

Nasjonal satsing

Både fylkesmesterskapet og norgesmesterskapet er en nasjonal satsing for å fremme fagutdanninger. Oppland fylkeskommune arbeider sammen med World Skills Norway som forvalter og administrer kampanjen på nasjonalt nivå. Mens på Lena-Valle videregående skolene er det faglærerne på teknisk avdeling som organiserer og gjennomfører arrangementet den 21. februar.

Sist oppdatert 21.02.2018