Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

25 nye voksenagronomdeltakere

Morten Kleven I dag startet et nytt kull med 25 voksenagronomdeltakere på et deltidsstudie over to år. De kommer fra store deler av Oppland.

Nytt kull med 25 voksenagromdeltakere   - Klikk for stort bildeNytt kull med 25 voksenagromdeltakere Morten Kleven

Til nå har mer enn 220 voksne fra hele Oppland tatt/tar denne utdanningen ved siden av jobb, familie, gårdsdrift, mm siden høsten 2011. Med ytterligere 25 voksne er det/har det vært nærmere 280 deltakere på voksenagronomutdanningen fram til nå.

I gjennomsnitt er det 19 % av som har voksenrett, og 49 % kvinner av dem som er tatt inn på kursene. Voksne som har rett får dekket hele kurset, mens voksne uten rett må betale en egenandel. Gjennomsnittsalderen på dem som er tatt inn varierer fra 30 - 36 år pr. kull. Gjennomsnittsalderen i årets kull er 30,4 år, fra 25 år og oppover.

Utdanningen har vært så populær at det fortsatt er flere som ønsker utdanningen, men som ikke har fått plass.

Som en del av oppstarten holdt Tom Svellet Ap-politiker fra Østre Toten kommune en tale for deltakerne om kommunen, bl.a. som en ledende landbrukskommune, Elin Rømyhr Haugen fra Oppland bonde og småbrukarlag og Anita Ødegård fra Oppland Bondelag trakk fram betydningen av å satse på landbruksutdanning for å ha godt faglig nivå for å drive landbruk. En hilsning fra fylkesvaraordfører Aud Hove ble framført om at de nye deltakerne " er på tur inn i verdas viktigaste yrke - å produsere mat!"

Det er lærerne ved naturbruksskolene i Oppland har utviklet dette modultilbudet. Modulene er disse: Plantefag, husdyrfag, skogbruk og utmark, økonomistyring, bygning, teknikk, energi og klima og næringsutvikling. Noen av samlingsdagene er praktisk rettet. Det gjelder bl.a. praktisk bruk av traktorer og maskiner, pløying/jordbearbeiding, husdyrhold og praktisk skogbruk.

Vi ønsker alle de nye deltakerne lykke til!

Sist oppdatert 20.09.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering